Goudvissen staan er om bekend. Het zijn af en toe net konijntjes.... ze zorgen voor behoorlijk veel nageslacht. 

Vandaag stond ik even bij de vijver en had even alle pompen uitgedaan. Hierdoor kon ik goed overal in de vijver kijken en zag bij de pomp van de fontein 5 jonge visjes zwemmen. Ze waren ongeveer zo groot als guppen. Verder zag ik van de week al een aantal erg jonge visjes, die nog zo groot waren als kikkervisjes, nog een stukje kleiner dus.

Maar als de goudvis voor zoveel nageslacht zorgt, waarom wordt de vijver dan niet overbevolkt? Da's een goede vraag. Maar gelukkig zorgt de natuur daar wel voor. Leuk is het niet, maar er zijn natuurlijk dieren die wel een jong visje lusten. Dit kunnen bijvoorbeeld insectenlarven zijn. En ik weet dat als een kat uit de buurt hier de kans krijgt, hij/zij ook probeert een visje te verschalken. Ook de kikker wil wel eens een jong visje opeten. En zelfs de volwassen vissen eten... ja echt... jonge visjes. Tja, zo is de natuur....

En zo houden we elk jaar maar een enkel visje over. Maar genoeg om er voor te zorgen dat er altijd wat leuke visjes in de vijver zitten. 

 

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics