Watermunt is een heel leuk plantje voor in/aan de vijver. Het is een plant die goed in het moeras past. Daar staat ie bij mij ook.

Het is een plantje dat tussen de 20 en 100 cm hoog wordt. Dat zijn nogal uitersten. Maar in de praktijk klopt dat wel. Ik zie dat deze plant hier en daar heel laag blijft, maar soms ook heel hoog wordt.  Verder is het een plant wat zich makkelijk vermenigvuldigd. Een beetje te makkelijk soms.

 Het maakt kruipende zijscheuten aan die vrij lang kunnen worden. Aan deze scheuten komen weer nieuwe planten. En dat doet ze in een vrij hoog tempo. Daarom wordt het ook een woekeraar genoemd. Als je niet uitkijkt is het hele moeras, en later de hele vijver overwoekerd door deze plant. Dat kan, vooral in een niet al te grote vijver al in een paar jaar gebeuren. Daarom is snoeien wel van belang. Zijscheuten die niet gewenst zijn moeten snel verwijderd worden.

Het voordeel van dat hoge groeitempo is natuurlijk wel dat het veel voedingsstoffen uit het vijverwater opneemt. Het plantje staat bekend als een grote nitraatvreter. Hierdoor is het een goede concurrent voor algen.

En ik zie nu dat deze planten al weer behoorlijk uitgelopen zijn. Dat betekend nog wat voor dit jaar...

Een ander voordeel van het plantje is dat het lekker geurt en leuke bloempjes kent. Het plantje ruikt naar munt...


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie: