Onze vijver is nu ruim een jaar oud, en ontwikkeld goed. Ook de vissen weten zich voort te planten dus is het eens tijd om te gaan tellen. Welke vissen hebben we er nu in zitten:

Er zitten 10 goudvissen in. Dit zijn allemaal 'volwassen' exemplaren:

  1. Het zijn drie gewone goudvissen. 
  2. Er zijn 3 shubunkins. Dit zijn meerkleurige goudvissen. Ze zijn vlekkerig gekleurd. Maar wel heel leuk om te zien.
  3. Er zijn ook nog eens 3 witte goudvissen. Die zijn qua vorm gelijk aan een normale goudvis maar dan wit van kleur.
  4. Er is ééń goudvis die nog zwart is. Hierdoor is het nog niet duidelijk of het een gewone of witte goudvis wordt. Deze vis is een jongeling van vorig jaar.Goudvissen worden bruin/zwart geboren en het kan tot 3 jaar duren voordat ze op kleur komen. Hierdoor zijn de jonge vissen niet zo snel voor roofdieren zoals een kat en een reiger te zien en zo hebben ze een iets grotere kans om te overleven.

Daarnaast hebben we nog vier voorntjes. 

Verder zwemt er nog één shubukin in die volgens mij dit voorjaar geboren moet zijn. Het dier is nog klein, maar je kunt goed zien dat deze toch al wat gegroeid is. Het leuke is dat deze al gekleurd is. 

De 5 jonge visjes waar ik het laatst over had leven ook nog. En dan zijn er nog een aantal hele jonge visjes. Die zijn nog niet zo heel lang geleden geboren, ze zijn nog heel klein. 

Al met al, toch een leuk aantal visjes. Als ik het hele jonge spul niet mee tel kom ik toch op 20 vissen. En allemaal verschillende maten.

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics