In de kast van mijn aquarium had ik naast de Co2-fles drie verlengdozen gestapeld liggen. In elke doos zat één schakelklok met daarin weer één trafo. Doordat deze plat zijn, kon ik op elke trafo weer een verlengdoos leggen. Dat werkte best goed maar echt een goede en nette oplossing was dit natuurlijk niet.

Vandaag moest ik even voor iets anders een verlengdoos hebben en toen vond ik tussen de verzameling verlengdozen eentje die je heel mooi op kunt hangen. Aan de achterkant zaten slobgaten zodat deze verlengdoos mooi aan de wand gemaakt kan worden. Deze bevat 6 contactplekken dus in principe zouden er 6 stekkers in kunnen.

Alleen, ik gebruik drie schakelkokken. Deze zijn van redelijk formaat. Ze dekken dan meestal ook één of meerdere contactplekken af. 

Maar omdat deze verlengdoos de contactpunten diagonaal heeft, kon ik daar om en om steeds een schakelklok in kwijt. Omdat ik één schakelklok heb die smaller is, kon daarnaast nog één gewone eurostekker (platte stekker) geplaatst worden.

Nu werd het dus tijd om die warboel eens netjes te maken. Dus de nieuwe verlengdoos aan de binnenkant van de kast geschroefd en daar de schakelklokken en één stekker in geplaatst.

Van boven naar beneden zijn de stekkers en klokken voor het volgende:

  1. Voor het kleine pompje wat voor extra stroming in de bak zorgt.
  2. De trafo voor het magneetventiel van mijn Co2 installatie.
  3. De trafo voor de achterste LED-buis. Deze brand van 10.30 tot 23.00 uur
  4. De trafo voor de voorste LED-buis. Deze brand van 11.00 tot 22.30 uur

En zo ziet het er nu uit:

Je ziet het, de klokken zijn beslist niet nieuw meer. Maar ze werken nog prima. 

Achteraan zie je trouwens ook mijn Co2 installatie.

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics