De dotterbloem is een prachtige plant die redelijk groot kan worden. Doordat deze al vroeg in het voorjaar groeit en bloeit is het plant die niet in de vijver kan ontbreken.
Doordat het al zo vroeg groeit en bloeit, vaak al vanaf eind maart, begin april, zal het al heel snel bijdragen aan het helder houden van de vijver. Immers de plant neemt voor zijn groei al vroeg veel voedingsstoffen op, waardoor algen minder kans krijgen. Hiervoor moet de plant natuurlijk wel met zijn wortels in de vijver staan. Een goede plek voor deze plant is in het iets diepere moerasgedeelte.

Kleine plant

De plant geeft mooie kleine gele bloempjes, maar vaak in overvloed, waardoor er een prachtige gele gloed over de plant ontstaat. Elke bloem zal helaas maar een paar dagen bloeien. De plant is eind juni uitgebloeid. Dan moeten de zaaddozen verwijderd worden. Dit omdat deze zaaddozen drijven. Hierdoor kunnen er snel nieuwe planten in de vijver ontstaan. Wij zijn begonnen met één plant maar hebben er nu al 6. Vijf staan er in de vijver, één staat er gewoon in het split, een stukje van de vijver af. Hoe die daar terecht is gekomen weten we niet, maar leuk is het wel.

Het plantje buiten de vijver
Als je de zaaddozen hebt verwijderd is er een kans dat in augustus - september de plant opnieuw gaat bloeien.

Ook na de bloei is de plant nog prachtig. Het vormt een grote bol van bladeren. Hierdoor blijft het lang groen langs de vijver.

De plant heeft verder eigenlijk geen onderhoud nodig. Eventueel kan voor de winter alle afstervende bladeren verwijderd worden. Bemesten is beslist niet nodig.

Pas wel een klein beetje op met de plant, deze is licht giftig.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel