Drie hoeden bij elkaar

In het dorp kennen ze allemaal als 'de man met die hoed'. Dit omdat ik altijd een hoed draag als ik buiten ben. En dat doe ik niet alleen omdat ik het leuk vind om een hoed te dragen. Nee, er zijn voor mij belangrijkere redenen om dat ding op te zetten.

 De hoed zorgt er mede voor dat ik minder last van mijn hoofd heb. Ik kan, zoals ik al vermelde, niet zo geweldig goed meer tegen scherp licht.

 Een hoed, of pet zorgt ervoor dat mijn ogen eigenlijk altijd wel in de schaduw zijn. Het licht is dan minder scherp. Het licht doet dan minder zeer aan de ogen. Scherp licht zorgt voor meer hoofdpijn, dus voorkomen dat ik scherp licht heb is eenvoudig op te lossen. Niet alleen door het dragen van een hoed, maar ook door het dragen van een zonnebril, of zoals ik, een bril met meekleurende glazen. Mijn brilglazen worden dus automatisch donker als ik in het zonnetje loop.

Een ander effect is, dat het licht voor mij 'rustiger' wordt, minder druk. Hoe dat precies werkt weet ik niet. Maar prettig is het wel. En daarom zul je me buiten niet zonder hoed zien lopen. Ook 's avonds, als het donker is draag ik een hoed. Niet echt nodig, maar ach... gewoonte. Dat laat ik maar zo...


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief