Er wordt vaak heel moeilijk gedaan over het filter van het aquarium. Maar eigenlijk is het heel simpel. Wat is het dus voor een ding?

Een filter is een container, bak, "emmer", iets waar filtermedia in kan, met een pomp erop of eraan. Bij een potfilter zitten er dan dingen aan om slangen aan te bevestigen. Veel meer is het meestal niet.

Dus wat is dan het verschil tussen de verschillende filters. Als je bijvoorbeeld kijkt naar potfilters, dan is er weinig verschil. Soms zijn aan de mandjes handvatten gemaakt waardoor ze makkelijker te hanteren zijn. Er zijn zelfs nog potfilters zonder mandjes.

De kracht van de pomp kan verschillen. Die is er om het aquariumwater door alle filtermaterialen te trekken.

En natuurlijk zien alle potfilters er allemaal net anders uit.

Met binnenfilters precies hetzelfde. Het zijn vaak pompjes met daaronder vaak een bakje met één of meerdere sponzen. Ze lijken dan ook allemaal op elkaar.

Behalve de interne filters die mee geleverd worden met de Juwel aquariums. Ook dit zijn filters met sponzen. Maar doordat ze zo groot zijn lijken ze niet op interne filters. Toch zijn ze het, Ze zitten immers in het aquarium.

Het gaat er dan ook niet om welk filter je gebruikt. Het mag een intern filter zijn, maar net zo goed een potfilter. Kies natuurlijk wel een filter dat bij jouw aquarium past. Of je combineerd twee filters. .

Verder is eigenlijk van belang dat je de bacteriën in het filter zo veel mogelijk ruimte bied. Dat kan met sponzen, ceramische steentjes, ringen, etc. Veel maakt dat niet uit. En dat kan in elk filter.

En eigenlijk geldt dit ook voor vele vijverfilters. Vooral de oeverfilters die vaak gebruikt worden. Ook dit is gewoon een bak met sponzen en soms andere filtermaterialen. Alleen zit de pomp nu niet aan het filter maar ligt het in de vijver.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel