In de handleidingen van filters staat vaak dat filtermedia regelmatig vervangen moet worden. Juwel heeft hier een hele tabel voor. En in de handleiding van de Tetra In staat letterlijk:

"Een filterpatroon kunt U twee á driemaal reinigen en opnieuw gebruiken. Daarna vermindert de filteractiviteit en dient het te worden vervangen. Vervangende materiaal is verkrijgbaar bij Uw aquariumspecialist."

Ik ben het hier natuurlijk weer eens niet mee eens. En gelukkig zijn vele aquariumhouders het een keer met me eens. Filtermaterialen hoeven zelden regelmatig vervangen te worden. Het enige wat regelmatig vervangen moet worden is filterwatten. Deze kunnen slecht uitgespoeld worden en zijn snel verstopt. Deze moeten dus elke week of elke twee weken weer vervangen worden. Maar een grote zak kost niet veel en gaat lang mee.

Maar de sponzen, keramische buisjes, en andere materialen hoeven over het algemeen niet vervangen te worden. Licht uitspoelen bij een schoonmaakbeurt is meer dan voldoende. Deze materialen vervang ik pas als ze uit elkaar vallen. Een spons is echt niet na een maand of drie versleten, en ook niet na een jaar. Ik heb wel meegemaakt dat ze jaren mee gingen.

Deze sponzen zijn een jaar oud en kunnen nog makkelijk een jaartje mee:

IMG_20191122_133255352.jpg


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel