Ja ik weet het, de maand is nog niet voorbij. Maar de weervoorspellingen zijn zodanig dat ik het wel aandurf om te schatten wat de zonnepanelen vandaag en morgen opbrengen. En dat is hetzelfde als de dagen ervoor, dus ongeveer 16 kWh per dag.

Deze maand begon trouwens minder goed. Niet dat het bizar slecht was, maar echt minder goed. Gemiddeld werden de eerste drie weken 74 kWh per week opgewekt. Dat is minder dan vorig jaar, toen gemiddeld in de eerste drie weken 80 kWh werd opgewekt. Maar deze week werd veel goedgemaakt. Per dag wordt/werd er 16 kWh opgewekt. Daardoor werd er deze maand 8 kWh minder opgewekt dan vorig jaar. (Pas op, ik reken altijd met hele weken, waardoor deze maand voor de berekeningen al af loopt ondanks dat het nog maar de 27e is).

Dit is de tabel voor de weekproductie tot nu toe:

333 kWh is er deze maand opgewekt. Dat is 8 kWh minder dan vorig jaar. Erg is dat niet. De opbrengst is nog altijd meer dan verwacht.

Maar het leukste is, we hebben deze maand 32 kWh meer verbruikt dan vorig jaar, maar het kost ons 7,44 euro minder. Dat komt doordat de teruggaaf van energiebelasting dit jaar veel hoger is, in vergelijking met vorig jaar.

Dus we mogen niet klagen. De productie van de zonnepanelen is net iets lager dan vorig jaar, maar overal komen we weer goed deze maand door. Dus toch tijd voor een kleine glimlach.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie: