Algemeen

Tja, nu nog besparen op de energierekening wordt steeds moeilijker. Het huis is over het algemeen steeds beter geïsoleerd. En de apparaten en verlichting gebruiken ook steeds minder stroom.

Maar ook een ander punt is van belang. De vaste kosten nemen een steeds groter deel in van de energierekening. Vaste kosten zijn de kosten die je altijd betaald voor de aansluiting van gas en licht. Je betaald elk jaar netbeheerkosten. Deze gelden worden via het energiebedrijf betaald aan de netbeheerder. Deze vraagt per aansluiting, per jaar, een vast bedrag. Dat is in 2020 gemiddeld 426 euro. Deze zijn dus niet te besparen. Ja, dan moet je van het gas af, dan scheelt dat 186 euro per jaar. Maar het laten verwijderen van de gasaansluiting is erg duur, dat kan wel 750 euro kosten.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Een tijdje geleden vertelde ik al dat we een Fitbit Versa 2 hebben. Dit sporthorloge is bijna een smartwatch. Het is dus een slimme horloge.

Een voordeel daarvan is dat je hierop andere wijzerplaten of 'klokken' kunt installeren. In totaal kun je 5 klokken op het horloge installeren. Daarvan kun je er natuurlijk maar één tegelijk gebruiken. Maar je kunt dan heel snel wisselen van wijzerplaat.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

We hebben tot nu toe 1206 kWh gebruikt. Zonder de vaste kosten betalen we hiervoor € 233,43. Dat betekent een gemiddeld tarief van 19 cent.

We hebben tot nu toe 403 m3 gas verbruikt. Daar zit een kostenplaatje aan van € 319,72. Dat is een gemiddeld tarief van 79 cent.

Vast gesteld was al in een ander blogje dat je voor één m3 gas, 8 kWh moet rekenen. Daar gaan we. 8 kWh kost bij het gemiddeld tarief dus € 1,55

Het verschil is dus nog 76 cent.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vorig jaar hebben we, mijn vrouw en ik, allebei een activity-tracker gekocht. Het waren twee Fitbit Inspire's.

Dit zijn polshorloges die je beweging registreren. Luxe stappentellers dus. Met daarbij de mogelijkheid dat ze ook (met behulp van de gps van je telefoon) een routekaartje kunnen maken. Verder herkennen ze automatisch vele sporten zoals wandelen, hardlopen, fietsen en fitness... Ook houd een Fitbit Insire bij hoeveel je slaapt. Verder wordt er uitgerekend hoeveel calorieën je verbrandt.

De Inspire is eigenlijk het instapmodel van Fitbit. Een leuk toestel maar met niet al te veel functies. Maar voor een beginner een leuk toestel. Ook omdat deze syncroniseert met je smartphone om daar alle gegevens op op te slaan. Daar kun je in een app dus nog veel meer aflezen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Subcategorieën

advertentie:
voor een vertrouwd gevoel