Een half jaar geleden schreef ik over de jaarafrekening van ons energiebedrijf. 

Toen bleek daaruit dat we weer een beetje geld terug kregen. Maar de verrassing toen was dat het maandelijks te betalen bedrag een stuk naar beneden kon. Dat hebben we toen niet gedaan. 

We konden flink naar beneden omdat de vermindering energiebelasting een stuk hoger is geworden en we betalen minder belasting per kWh verbruikte stroom.

Deze maand, juli 2022, kan het maandelijks te betalen bedrag nog verder om laag. Dit omdat de BTW over de energiekosten (en ook over de vermindering energiebelasting) van 21% naar 9% is gegaan. En dat scheelt. 

Het voorstel van ons energiebedrijf is nu om naar een termijnbedrag van € 15,- Dat is wel een heel laag bedrag.

schermafdruk voorstel energiebedrijf

Dit komt ook omdat we behoorlijk op de gaskosten hebben bezuinigd. In vergelijk met vorig jaar hebben we zo'n €93,- minder gas verbruikt. En ook aan het stroomverbruik hebben we iets gedaan. We hebben zo'n € 62,- bespaart op elektriciteit. Samen is dat toch € 155,-
En hier zit dus de BTW verlaging nog niet in. Die maanden komen er nu aan.

De besparing op elektriciteit is trouwens eenvoudig te verklaren. De zonnepanelen hebben veel meer stroom geleverd, ongeveer 210 kWh uur meer. Dat is toch 26% meer dan vorig jaar. Dat is mooi meegenomen. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Deze post delen op social media
powered by social2s
Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.