Deze week kregen we al de jaarafrekening van Wocozon. En vandaag ook de jaarafrekening van het energiebedrijf. Die viel iets tegen. Al mogen we nog steeds niet klagen. Dat het tegen viel kwam omdat ik in mijn berekening uitga van een normaal jaar, van jan t/m dec. Echter de afrekening loopt van dec t/m november. Hierdoor zit in de afrekening de maand december, die natuurlijk niet in mijn berekening zit. Maar de decembermaand is altijd een dure maand. Zowel stroom als gas worden in deze maand veel gebruikt.

Maar toch... ondanks dat, krijgen we nog een leuk bedrag terug. En dat ligt natuurlijk aan het verbruik. Die toch een stuk lager uitgevallen.
Vorig jaar hadden we dit aan gas verbruikt:

gas 2018.png

En dit aan elektriciteit:

stroom 2018.png

Daardoor schatte het energiebedrijf in dat we dit jaar dit gingen gebruiken:

  Gas Elektriciteit
Geschat verbruik 1002 3350

Maar, door de verbeterde isolatie is dit het werkelijk aan gas verbruikt:

gas 2019.png

En aan stroom werd er dit verbruikt:

stroom 2019.png

Nu kunnen we dus uitrekenen hoeveel er bespaard is:

  Gas Elektriciteit
Geschat verbruik 1002 3350
Werkelijk verbruik 900 1270
Verschil 102 2080

En dit is de schatting van het energiebedrijf voor het aankomend jaar:

  Gas Elektriciteit
Nieuwe schatting 869 996

Die is nog lager dan het verbruik van afgelopen jaar. Ze rekenen erop dat we nog minder gaan verbruiken. En ik denk dat ze wel gelijk hebben. Want voor aankomend jaar geldt voor het eerst dat de zonnepanelen het hele jaar op het dak liggen en de dakisolatie ligt er dan ook een vol jaar. Dat kan dus nog een extra besparing opleveren. En vergeet niet, de vermindering energiebelasting wordt volgend jaar meer, in plaats van € 311,62 wordt dat € 527,17 De belasting per kWh en per m3 gaan wel iets omhoog. Maar de schatting is dat we alleen daardoor er iets meer dan 100 euro minder aan energiekosten hoeven te betalen. Zelf kun je dat ook berekenen. Kijk op de pagina van Milieu Centraal.

Gelukkig hou ik alles goed in de gaten. En we hebben voor de zekerheid het voorschotbedrag iets verhoogd, zodat we zeker weten dat we goed zitten.

Comments powered by CComment

Deze post delen op social media
powered by social2s
Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.