De goudvis is een veel verkochte vis. Echter vaak gaat dit niet goed, omdat velen die in een klein bakje doen (aquarium mag het eigenlijk niet eens heten).

Maar een goudvis is ten eerste een groepsdier. Het hoort dus met meerderen gehouden te worden. Alleen is dus niet gezond voor het diertje.

Verder zijn goudvissen grote eters.... En wie veel eet, poept ook veel. Dus dan komen we uit op het verhaal over de grote van het aquarium en het bufferend vermogen.

Ook is van belang dat goudvissen graag tussen planten leven, en ook nog eens een bodem verlangen waar ze in kunnen gondelen. Daar zoeken ze naar eten.

En wat dacht je van de groei. Een goudvis kan behoorlijk groot worden. En minigoudvissen bestaan niet. Dit zijn jonge goudvissen. Een goudvis kan 30 jaar oud worden. Ja echt.... Dus een goudvis van een paar jaar oud is nog jong, niet oud.

Waar kun je dan het best goudvissen in houden? Ik vind dat je goudvissen alleen in een behoorlijke vijver kunt houden. Liever niet eens een voorgevormde vijver, die is vaak nog net te klein. In een behoorlijke vijver kun je een leuke groep plaatsen. En daarin kan je dan ook nog eens wat bijvissen plaatsen. Dan heb je wat variatie.

Begin gewoon met een kleine groep, want goudvissen (en verwanten) kweken als konijnen. In een paar jaar zul je zien dat je veel meer vissen hebt.

Het introduceren van een paar andere goudvissen kan dan geen kwaad. Dit omdat inteelt natuurlijk ook niet gezond is. Door nieuwe vissen te introduceren beperk je de inteelt.

Na nog een aantal jaren zul je misschien wel op zoek moeten naar een andere liefhebber. Want er komt een moment dat de vijver wel erg vol zit met vissen. Zet het overschot niet uit in een naburige sloot of rivier. De vis zal misschien wel overleven. Maar helaas komen goudvissen in de natuur niet voor. Uitzetten is dus natuurvervalsing. Het is schadelijk voor het leven wat er wel in hoort. Uitzetten van goudvissen is dan ook verboden.

Onderwaterplanten in de vijver zijn in een vissenvijver ook belangrijk. Niet alleen omdat deze voor zuurstof in de het water zorgen, Ze zorgen ook nog eens voor schuilplaatsen voor de jonge vissen. En een lelie vinden ze ook prettig. Soms willen ze graag schuilen onder de bladeren.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel