Vaak lees ik op forums of op Facebook dat mensen het meegeleverde filter van Juwel maar een slecht en lelijk ding vinden.

Nou, lelijk is die inderdaad, maar ze zijn dan ook niet gemaakt om mooi te zijn. Ze zijn gemaakt om functioneel te zijn. Ze zijn zwart omdat ze dan in het elk geval meestal het minst opvallen. En ze zijn zo groot gemaakt omdat ze dan pas echt functioneel kunnen zijn.

Ze kunnen veel filtermaterialen bevatten. Standaard worden ze zo geleverd met een aantal sponzen. Juwel geeft deze volgorde als advies op:

fg_juwel_aquarium_Filtermedien(3)-l.jpg

Alleen de bakjes worden niet meegeleverd en moeten er los bij gekocht worden. En als je dan alleen de sponzen in het filter doet, is er wel veel ruimte over. Dat is natuurlijk jammer. Die ruimte kun je goed gebruiken om extra biologisch filtermateriaal in doen. Daarvoor hoef je niet perse die bakjes voor te kopen. Je kunt elk biologisch materiaal gebruiken en dit in nylon kousjes doen en ze dan in het filter steken. Dat gaat prima en dat heb ik ook gedaan. Zie hier.

En dan blijkt er zelfs meer filtermateriaal in te passen dan in mijn oude potfilter. In de potfilter kon ik 8 liter kwijt. In dit Juwel filter kan ik 11 liter kwijt. Die 3 extra liter is een behoorlijk verschil.

Dat in totaal maakt dit filter een uitstekend filter. En het mooie van dit filter is, je kunt er een nieuwe pomp bij kopen. Deze zit los in het filter. En je kunt dan kiezen tussen een zwakkere of zelfs sterkere pomp. Want de meeste pompen van Juwel passen in dit filter. Ik heb er nu een 1000 l/u pomp op zitten. Maar ik kan kiezen tussen pompen van 500, 600, 1000 en 1500 liter. Dat kan bij geen één ander merk en type filter. En dat is dan iets wat de Juwel filters iets unieks maken. Hier is een uitgebreide chart met alle mogelijkheden voor alle Juwel aquaria.

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics