We hebben nieuwe verlichting in de woonkamer. Maar één van de lampen was ons veel te fel. Maar gelukkig is deze lamp dimbaar. Dus de oplossing leek heel eenvoudig.

Op naar de Hubo hier in Olst. Daar eens gekeken naar een dimmer voor die lamp. Maar.... we wonen in een oud huis, dus bij ons is het meeste opbouw in plaats van het modernere inbouw.

En tegenwoordig is eigenlijk alles inbouw in de bouwmarkt, dus ook in de plaatselijke Hubo. Maar ook daar is aan gedacht. De meeste merken die stopcontacten en schakelaars maken, leveren ook een doosje waarmee je van een inbouw een opbouw kunt maken. Handig dus. Maar alleen het huismerk van deze zaak heeft alleen inbouw... en geen ombouwdoosje.

Toch even gekeken. Alleen de dimmer (nog zonder knop en zonder alles wat je verder nodig hebt) kost op z'n minst 60 euro. De merken kosten minimaal nog een tientje meer. Dus met alle benodigheden waren we op zijn minst 100 euro kwijt. Niet leuk.

Maar de winkelmedewerker was behulpzaam. Er is natuurlijk ook smart verlichting tegenwoordig. We waren er al een beetje mee bekend. De Action hebben ze ook, en daar hebben we er één van.

Hubo heeft het merk Calex in huis. Deze zijn bekend en prima van kwaliteit. Dus daar hebben we er nu ook één van. Deze is met behulp van een app op de telefoon in te stellen en dus ook te dimmen. En daar ging het om. En die lamp kost 20 euro. Das een heeeel stuk goedkoper. Dus die dimmer, die komt er niet meer.

En het installeren van de app en het koppelen van de app aan de lamp is heel eenvoudig. De handleiding is duidelijk genoeg.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel