Weblog

Welkom op mijn blog.

Alle berichten staan in categorieën. Kies de categorie waar je belangstelling naar uit gaat.

Veel plezier met lezen.

Vandaag heb ik een leuk briefje van mijn werkgever, KonnecteD gehad. Iederre medewerker krijgt 60% korting op een sportvereniging, met een maximaal van € 160,- per jaar. Dit om iedereen te stimuleren om meer te gaan bewegen. Een leuke gedachte. Zo wordt sporten aantrekkelijker gemaakt.

Veel eerder kon je al met korting naar een sportschool. Maar deze sportschool zat op de Scheg, en daar moest je dan naar toe. Beetje ongemakkelijk voor mensen die niet in Deventer wonen. Veel keuze zat er toen niet in.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Als ik nu de resultaten van mijn weerstation vergelijk met de website "Weer in de Boskamp" dan zie ik toch verschillen. Hoe kan dat nu?

Daar zijn meerdere oorzaken voor aan te wijzen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Dat gaan we zien. We hebben sinds gisteren een slimme thermostaat aangesloten. Dit is een Tado geworden. Deze wordt compleet geleverd, inclusief een bridge.

Nu is die bridge niet zo heel groot, ongeveer een halve lucifersdoos. Die moet bedraad verbonden worden met het internet. En dat kan in sommige gevallen voor een probleempje zorgen. Want de bekabeling die erbij geleverd worden zijn erg kort. Dat had best iets langer gemogen.  Maar verder is die bridge eigenlijk plug and play.

Deze bridge maakt, na installatie, via radio contact met de werkelijke thermostaat. Dus niet via WiFi. Op zich werkt dat ook prima. Maar we hadden deze bridge eerst achter de bank verstopt. Maar als daar dan mensen op zitten, dan valt soms de verbinding weg. Daarom hebben we de bridge nu op de vensterbank staan.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vanmiddag had ik een stukje geschreven over de weerstations die we hebben en die vergeleken. Dat stukje wil ik eigenlijk een beetje aanvullen. Nu had ik het stukje gewoon kunnen bewerken, maar nu kies ik ervoor om dat niet te doen.

De Galileitermometer en het Barigo weerstation heb ik omdat ik ze gewoon leuk vind. Ik kijk er niet veel naar, maar wil ze ook niet missen. De Galileitermometer is niet nauwkeurig genoeg maar echt leuk om af en toe naar te kijken.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Subcategorieën

advertentie: