Een tijd terug schreef ik al twee keer over de energiebesparing die eventueel mogelijk is, bij de hobby's die ik heb. Want het houden van een aquarium en een vijver kan, als  je niet goed uitkijkt behoorlijk duur worden. 

Dus hebben we toen wat energiebesparende maatregelen genomen. Maar we deden natuurlijk meer. Want we gebruiken de afwasmachine nu alleen nog in het weekend, hangen de schone was alleen nog maar op en hebben een aantal veel gebruikte lampen vervangen door LED-lampen. Behalve de leds in het aquarium hebben we nog 3 led-lampen in de woonkamer en één reeks in de keuken.

En heeft dat geholpen? Ja, dat beslist. Niet dat we alles opgemeten en bijgehouden hebben. Maar we kregen onlangs de jaarafrekening van het energiebedrijf. Nou... die was heel positief. Hierdoor gaat natuurlijk ook de maandelijkse betaling omlaag.

En één tip: Bel eens met je energiebedrijf. Doe dit vooral als je al een aantal jaren een contract hebt. Waarschijnlijk kun je het contract heel makkelijk aan laten passen. En dat kan een behoorlijke besparing opleveren. Ons leverde dit alleen al zo'n 45 euro per maand op. En met de jaarafschrift blijkt dat er nu nog weer wat van af gaat....

Comments powered by CComment

Deze post delen op social media
powered by social2s
Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.