Hier door de Boskamp loopt een lange weg, de Koekoeksweg. Daarlangs loopt een fietspad.

Nu is de Koekoeksweg voor een heel groot gedeelte een lange rechte weg. Aan beide zijden heeft het fietssuggestiestroken. Die lijken op fietspaden, maar zijn het wettelijk niet. Er staat namelijk geen symbool van een fiets op.

 Hier mag je ook fietsen. Maar verstandig is dat niet echt. En noodzakelijk eigenlijk ook niet. Want daarnaast ligt een prachtig fietspad. 

Breed genoeg en mooi vlak. Prima om op te fietsen. Maar als je bij ons uit het dorp, naar dit fietspad rijdt, zie je een bord.

Dit bord betekent onverplicht fietspad. Dus je mag er gebruik van maken, maar het is niet verplicht. Jammer. Het gekke is namelijk dat helemaal aan het begin van het fietspad, nog in Olst, bij het Polletje en bij de Immerzeelsebrug, staan wel borden dat het een verplicht fietspad is. Waarom staan er dan bij alle opritten uit het dorp Boskamp dan het bovenstaande bord? Niet erg consequent gemeente Olst-Wijhe.

Het is om nog een reden onverstandig om niet gebruik te maken van dit fietspad.  Er zijn namelijk automobilisten die, ondanks de borden en verkeerstekens op de weg, denken dat de Koekoeksweg niet in de bebouwde kom ligt. Die automobilisten rijden dan ook beslist sneller dan de toegestane 50 km/u. Dit ondanks de verkeersdrempels die er liggen. En van het snelheidsdisplay die er hangt, trekken deze chauffeurs zich ook niets aan.

Wat me ook opvalt is dat niet alleen sommige jongeren geen gebruik maken van het fietspad maar ook ouderen. De jongeren gaan dan vaak naar de sportvelden die aan deze weg liggen. Lekker makkelijk, want dan hoef je niet twee keer de weg over te steken. 

Van mij mag de gemeente het een verplicht fietspad maken, en dan gelijk die fietssuggestiestroken weghalen. Ik snap wel dat deze er ooit neer gelegd zijn. De gemeente hoopte hiermee de veiligheid te verhogen doordat de automobilist het gevoel heeft dat de weg smaller is. Maar helaas, ik zie niet dat deze maatregel gewerkt heeft. Laat de gemeente in elk geval duidelijk zijn. Is het nu een verplicht fietspad of niet?

 

 

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics