Een tijdje terug schreef ik al dat de Boskamp een racebaan heeft, officieel heet deze Koekoeksweg. Nu heeft de gemeente onlangs deze weg aangepast. Dit deed ze ondermeer om de automobilist te stimuleren om langzamer te rijden.

Wat hebben ze gedaan:

  • De fietssuggestiestroken verbreed. Dit zijn de rode stroken aan de zijkant van de weg, die erg lijken op fietspaden, maar het niet zijn. Er mag trouwens wel op gefietst worden.
  • Een nieuwe slijtlaag aangebracht. Die slijtlaag is lichter, waardoor er een groter onderscheid is tussen de fietssuggestiestroken en de rest van het wegdek.

Hierdoor moet de weg smaller lijken. En dat klopt ook.

20180516_184541.jpg

Hierboven staat een foto van voor de aanpassingen. Hieronder één van na de aanpassingen.

20180714_183116.jpg

Je ziet dat het veel smaller lijkt. Toch lijkt het er niet op dat de snelheid veel omlaag gaat. Als ik het zo zie, wordt er nog net zo snel gereden. Op dit bord heb ik na de veranderingen al 70 km/u gezien:

20180516_184541.jpg

En ik snap dat wel. Deze weg wordt veel gebruikt door de bewoners van de Boskamp. En die hebben in de Reklamix/Huis aan Huis gelezen, en gewoon gezien, dat de weg in het echt niet smaller is. Schijn bedriegt hier. En dus weten ze ook dat er net zo hard gereden kan worden als voor de veranderingen. Dan is het dus logisch dat de mensen nog hard gaan.

Jammer voor de poging van de gemeente, jammer van het geld, en jammer voor de verkeersveiligheid. Maar voor de overstekende kinderen is er dus niets veranderd. Laten ze er maar een paar dagen een paar agenten controles laten houden, wedden dat dat beter helpt?

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics