Twee maand terug heb ik hier gemeld dat we een nieuw weerstation hebben gekocht. Dit weerstation bevalt goed en ik ben er reuze blij mee.
Omdat het weerstation ook verbonden is met de server van Ecowitt Weather kan ik deze nu ook op deze website tonen
Maar ga ik nu ook weervoorspellingen maken? Nee. Misschien over een aantal jaren, maar nu in elk geval niet. Het is voor mij al heel leuk om gewoon het weer te volgen en te zien wat er op dat gebied allemaal gebeurd.

Het leuke is nu wel dat ik met behulp van Ecowitt Weather heel mooie excelbestanden kan maken van al die weerdata. De data kan namelijk geëxporteerd worden vanuit Ecowitt. Ik krijg dan alle data van alle gegevens die getoond worden op het scherm. En omdat ik eigenlijk gewoon de pagina van de Ecowitt website heb geëmbedded in mijn website is het voor jullie ook mogelijk om de gegevens op te vragen.

En wat is er nog meer mogelijk?
Nou, ik haal de gegevens ook op in Home Assistant. Dat doe ik dan weer via de api van Weather Underground. 

schermafdruk Home Assistant met weerbericht
Hierdoor zou ik dus ook op het weer apparatuur slim kunnen reageren. Een slimme lamp zou je dus zo in kunnen stellen dat als de Solar Radiation minder is dan 20W/m2 er dan een lamp aan gaat. Dat betekend dat als het bijna donker is, ook overdag, dat dan een lamp aan gaat. Dus met een behoorlijke hoosbui of storm, waarbij het echt donker wordt, kan dan de lamp automatisch aan gaat. Ik doe dit nu niet, maar het is een mogelijkheid. Ook zou je dus op die manier automatisch gordijnen dicht of juist open laten doen. En er zijn vast meer mogelijkheden als je creatief genoeg bent.

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics