Meestal wordt geadviseerd dat geadviseerd om planten in mandjes in de vijver te zetten. Dit wordt voornamelijk gedaan om er voor te zorgen dat planten niet gaan woekeren en makkelijk in onderhoud zijn. Dit kan goed in een strakke vijver met daarbij een plantenfilter.

Maar in een vijver die er natuurlijk uit moet zien, is het een vreemd gezicht. Je krijgt namelijk vakken met daarin één soort plant. Een andere plant staat dan weer in een ander vak. Het mengen van planten wordt zo niet makkelijk gemaakt.

Ik heb er voor gekozen om ze planten zo min mogelijk in manden te planten. Op de kopse kant staan er een paar in een mand, maar dat worden er steeds minder. Aan de lange kant kan ik niet eens mandjes plaatsen. Het water staat maar een centimeter of wat boven deze rand. De  manden zouden hier veel te veel opvallen. Dat gaan we dus echt niet doen. Hier staan de planten direct met hun wortels in het grind.

Dit heeft één voordeel wat gelijk ook het nadeel is. De planten kunnen allemaal langs de hele kant woekeren, als ze de kans krijgen. Het grote voordeel is dat het er veel natuurlijker uit ziet. De planten mengen zich door elkaar met hier en daar een groep ander planten. Veel natuurlijker dan vakken. Het is prachtig om door het hele seizoen over een groot deel van de vijver bloemen te zien.

 Het nadeel is dat hierdoor het onderhoud veel moeilijker wordt. Wil je één deel van een groep planten weghalen, dan zal dat lastig zijn. Juist omdat de wortels van alle planten in de buurt door elkaar zitten. Het is één kluwe. Veel werk dus om dat weer een beetje goed te krijgen. Maar dat hoort er dan maar bij.

De voordelen wegen voor mij op tegen de nadelen. Laat er dus chaos zijn, maar wel natuurlijke chaos.

 


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie: