Zoals ik al eerder vertelde heb ik twee thermometers Eerst was het een glazen thermometer en een digitale. Nu zijn het twee digitale geworden. De glazen heb ik vervangen omdat deze stuk was.

Maar nu geven ze beiden een andere temperatuur aan. Kijk maar:

IMG_20190210_160240363.jpg

IMG_20190210_160018301.jpg

Je ziet, hier is het maar een halve graad verschil.

Dit kan geen kwaad. Zoals al gezegd, dat merken de vissen niet eens. En in dit geval weet ik gewoon dat er altijd (ook als ze bij elkaar hangen) een verschil is van een halve graad. Welke dan gelijk heeft? Geen idee. En ik vind het ook niet belangrijk.

Maar als er wel een groot verschil is, dan zou het wel wat uitmaken. Dan zou ik eerst kijken of ze inderdaad altijd een verschil is. Zo ja... welke heeft dan gelijk? Leg ze dan even allebij droog bij een derde thermometer. Dan weet je al snel welke niet goed is.

En zijn ze allebei heel, dan ligt het dus aan het water. Dan is de ene kant veel kouder dan de andere. En dan is het wel verstandig om er iets aan te doen. Er zijn dan twee opties. Ten eerste kan het zijn dat de stroming in het aquarium niet voldoende is. Plaats dan een pompje of filter erbij. OF het kan zijn dat de verwarmingselementen niet voldoende sterk zijn. Ook dan moet er één bij geplaatst worden.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie: