Het is vandaag behoorlijk warm geworden. Volgens Het weer in Boskamp is het vandaag 33,9°c geweest.

Dit is ook van belang voor onze vissen. Voor zowel de vijver als aquarium geldt dan dat je er voor moet zorgen dat er voldoende zuurstof in het water zit. Daarom moet je dus beluchten.

Want warm water zal minder zuurstof bevatten. En omdat de bacteriën in het warme water nu goed werken, zullen ze veel zuurstof verbruiken. Ook de planten verbruiken ´s nachts zuurstof.

Dit zijn allemaal redenen waardoor er minder zuurstof in het water zit. Dus moeten we als verzorgers er voor zorgen dat de gasuitwisseling zo optimaal mogelijk is. Beluchten dus. De fontein staat aan, de waterval of uitstroom van het filter staat boven het waterniveau zodat hier ook belucht wordt, en natuurlijk staat het luchtpompje hard te werken.

En als er dan ook nog snelgroeiende zuurstofplanten in de vijver of het aquarium staan, die maken namelijk overdag veel zuurstof, dan zal het best goed komen. De vissen liggen dan niet zuurstof te happen bij de uitstroom van de waterval of aan het wateroppervlakte. Dit laatste is in de vijver ook niet goed voor ze, ze kunnen zich dan verbranden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Deze post delen op social media
powered by social2s
Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics