We hebben al een tijdje slimme verlichting en een slimme thermostaat. Nu hebben we ook nog een Google Nest mini. Dat is een kleine slimme speaker waar Google's assistent ingebouwd is. Hierdoor kun je Google van alles vragen. Gewoon met je stem.  Maar met die speaker kun je ook de slimme verlichting en de thermostaat bedienen. Gewoon door bijvoorbeeld te zeggen: "Hé Google, zet de hanglamp aan" of "Hé Google, zet de thermostaat op 20¨. Alle routines die je in de Google home app hebt ingebouwd, kun je nu met de stem gebruiken. Werkt prima.

IMG_20220116_132049414.jpg

Natuurlijk kun je met de mini ook gewoon muziek luisteren. Ook dat gaat via het internet. Maar dat merk je minder. Gewoon zeggen: "Hé Google, speel radio 538" of "Hé Google, speel Nederlands talige muziek".
En verder hebben we een slimme deurbel. Ook deze komt van de Action. Het heet een slimme deurbel, maar of je hem ook slim moet noemen? Ten eerste kun je hem wel verbinden met Google assistent, maar die kan er verder niets mee. Ook zie je in de Google Home app het apparaat wel, maar kun je de beelden van de camera niet bekijken. Dat is jammer.
In de LSC app zelf werkt het prima. Je kunt de beelden bekijken, horen wat er gezegd wordt, en ook nog eens wat terug zeggen. Ook kunnen beelden opgeslagen worden. Zowel als foto als als video. Maar dan moet er wel een sd kaart in de bel gestoken worden.

Wel fijn is dat de bel bedraad aangesloten wordt. Hierdoor hoef je niet regelmatig de bel los te halen om de batterijen op te laden.
Bewegingsmelding is mogelijk maar omdat we dicht op de straat wonen, de voortuin is niet zo erg diep, wordt automatisch alle beweging op straat meegenomen. En dat geeft soms wel veel meldingen.

IMG_20220116_132123992_HDR.jpg


Maar dit is het beeld overdag:

1642336533347.jpg

En dit in het donker:

1642267354008.jpg

Die zijn prima. Al met al zijn we tevreden met de bel. En helemaal met alle mogelijkheden van ons steeds slimmer huis.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Deze post delen op social media
powered by social2s
Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.