Vanmiddag had ik een stukje geschreven over de weerstations die we hebben en die vergeleken. Dat stukje wil ik eigenlijk een beetje aanvullen. Nu had ik het stukje gewoon kunnen bewerken, maar nu kies ik ervoor om dat niet te doen.

De Galileitermometer en het Barigo weerstation heb ik omdat ik ze gewoon leuk vind. Ik kijk er niet veel naar, maar wil ze ook niet missen. De Galileitermometer is niet nauwkeurig genoeg maar echt leuk om af en toe naar te kijken.

Dan de twee digitale stations. Die gebruik ik veel. Ik kijk er veel naar. Dit ook omdat de buitensensors op twee heel verschillende plekken hangen. Die van de zwarte hangt onder de overkapping. Deze geeft dus niet echt de buitentemperatuur. Ja, je zit buiten als je onder de overkapping zit. Maar daar is de temperatuur toch anders dan in het open veld. Ook de luchtvochtigheid verschilt.

Maar ik vind het altijd wel leuk om te weten wat de temperatuur onder de overkapping is. Verder heb ik de meetresultaten van de twee weerstations eens met elkaar vergeleken. Ook heb ik de website ‘Het weer in Boskamp’ gebruikt als referentiepunt. Zo kon ik ook zien of ze een beetje kloppen. Wijken ze niet teveel af? Nee.

De binnentemperatuur en de luchtvochtigheid binnen, die zijn bijna gelijk. Ook de luchtdruk komt overeen, ook met de genoemde website. En als ik de meetgegevens van het witte weerstation vergelijk met de website, dan zie ik dat deze goed vergelijkbaar zijn. Ik ben dus blij met de meetresultaten.

Waarom ik de meetresultaten van de zwarte weerstation niet vergelijk met de genoemde website? De luchtdruk vergelijk ik daar wel mee. Maar de luchtvochtigheid en vooral de temperatuur natuurlijk niet. Juist omdat de sensor hiervoor onder de overkapping hangt, weet ik dat deze niet echt de buitenwaarden meet. Die kan ik dus niet vergelijken met de website.

 

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics