Over het algemeen ben ik geen voorstander van kunststof planten in het aquarium. Ze leven niet en leveren dus geen bijdrage in de gezondheid van het aquarium. Ze nemen geen afvalstoffen op en leveren geen zuurstof.


Vaak is het beter, en mooier, om echte planten in het aquarium te plaatsen. Naast dat ze bijdragen aan een gezond aquarium is het vaak mooi om te zien hoe de planten groeien. Daardoor wordt het aquarium nog levendiger. 

Vroeger had ik ook een aquarium met zelfs veel planten in het aquarium. Maar sinds ik Malawi Cichliden heb, zijn er geen echte planten meer te vinden in mijn aquarium. De vissen trekken de planten uit de bodem en vreten ze helemaal op. 

Klein plantje van Ikea
Daarom heb ik dus kunststof planten in het aquarium. Dat brengt toch wat andere structuren en kleuren in de bak. De twee grote planten zijn gekocht in een dierenwinkel en speciaal bedoeld voor het aquarium. De twee kleintjes zijn gekocht bij de IKEA. Deze zaten elk in een klein potje. Daar heb ik ze weer uit gesloopt. De twee kleine plantjes zijn heel goedkoop te verkrijgen. De grotere planten zijn een heel stuk duurder. 

Grote plant tussen de rotsen
Maar ach. het staat wel leuk in de bak. 

Foto van het gehele aquarium, alle vier planten zijn te zien

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Deze post delen op social media
powered by social2s
Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics