Ik heb vandaag veel watermunt uit de vijver verwijderd. Het werd wel heel veel. Op zich zou dat niet zo erg zijn, maar ik had een beetje het idee dat andere planten hierdoor een beetje in de verdrukking kwamen.

Verder hadden we een probleempje in de vijver. Er verdampte veel water. Daarom heb ik de fontein uitgedaan. Maar via de planten (bladeren) wordt veel water verdampt. Dus met minder moerasplanten in de vijver, verdampt er waarschijnlijk ook minder water. Of het helpt, ik probeer het in elk geval.

Het voordeel van watermunt is, dat het nogal woekert. Binnen notime heb ik er weer een heleboel staan. Ook daarom is het goed om eens rigoreus te snoeien.

Wat wel gelijk heel goed zichtbaar is, is dat de wortels van de planten op zich al een behoorlijke zeef voor al het vuil zijn. Wat een bende wat er mee kwam. Maar tussen al die wortels leven natuurlijk wel heel veel zuiverende bacteriën. Een goed iets voor de vijver.

IMG_20200731_102046088_HDR.jpg

Doordat ik zoveel planten verwijderd heb, heb ik ook veel voedingsstoffen verwijderd. De planten hebben deze opgenomen, en nu kunnen ze niet terug in de vijver komen.

Maar is het dan erg dat ik zoveel planten heb verwijderd? Nee hoor. Want er staat nog meer dan genoeg. Niet alleen watermunt maar ook Bonte Hollepijp, Lissen, etc... En het groei en bloei-seizoen is nog niet voorbij.

Maar hier zie je de hoop van alleen maar watermunt:

IMG_20200731_100340578_HDR.jpg

En hier zie je de vijver.. Zie je dat er veel planten zijn verwijderd?

IMG_20200731_100538711.jpg

Staat er nu geen watermunt meer in de vijver? Jawel hoor. Anders kon deze plant ook niet meer terug aangroeien. Je ziet ze aan de rechterkant, in de ondiepe oever.

IMG_20200731_110637735.jpg


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel