Tja wat moet ik er deze maand over vertellen. De eerste week was een bijzonder mindere week in vergelijking met vorig jaar. Ook de vierde week van deze maand leverden de zonnepanelen veel minder op in vergelijking met vorig jaar. Maar in totaal... mogen we toch nog niet klagen.

Eerst maar eens de weekgrafiek tot nu toe laten zien. Hier zie je goed dat in week 27 en 30 er een mindere opbrengst was dan vorig jaar. Maar gelukkig was bijna elke week wel de opbrengst hoger dan het gemiddelde jaarcijfer.

Kijken we naar de opbrengst voor de hele maand, dan mogen we toch niet klagen. Jep, de opbrengst is beduidend minder dan vorig jaar, 42 kWh minder, maar nog altijd meer dan de verwachte opbrengst.

Natuurlijk is de lagere opbrengst ook goed te verklaren. Kijken we naar het weer, dan was vorig jaar extreem zonnig en warm. Dit jaar is het nog steeds erg droog, maar gelukkig niet zo warm als vorig jaar. Dat is goed te zien in de opbrengst van de panelen, maar ook in deze tabel afkomstig van hetweerinboskamp.nl:

Al met al is er in juli nog voldoende zonnestroom opgewekt. We zijn dus weer tevreden.


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel