Ik heb twee Anubias soorten in mijn aquarium. De eerste is een Anubias Barteri. Dit is een Anubias met vrij grote bladeren. Deze ziet er bij mij zo uit:

Je ziet, een vrij grote plant. Het is bijna al zo hoog dat het bijna het wateroppervlakte raakt. Maar wat je op deze foto niet ziet is dat deze plant op een stuk hout vastgegroeid zit. Deze plant is daar namelijk heel geschikt voor.

Anubiassoorten hebben namelijk een wortelstok, die je niet in het substraat mag doen. Die moet boven de grond gehouden worden. De wortelen die de plant aanmaakt mogen wel in het substraat. Maar op een stuk steen of hout doet deze plant het ook uitstekend... Hier kun je nog net ziet dat deze plant op hout zit:

Op de foto is ook goed te zien dat deze plant wel heel veel wortels aanmaakt. Dit komt omdat het eigenlijk een moerasplant is. Het neemt zijn voeding gewoon via de wortelen op en is daar dus afhankelijk van.

De andere Anubias die ik heb is de Anubias Nana. Deze is ook op hout gebonden. Dat zie je hier:

Hier staat het stuk hout even op het aanrecht. Ik was toen het aquarium opnieuw aan het inrichten.

Je ziet wel goed dat de plantjes op hout zitten. De foto was van februari vorig jaar.

Nu ziet hetzelfde stuk hout er zo uit:

Je ziet het is eigenlijk gewoon de kleine versie van de Barteri.

Op de foto hieronder zie je dat de plant een wortelstok heeft:

Als je nu de plant wilt snoeien, knip je gewoon de wortelstok door. Het stuk wat je afgeknipt hebt kun je gewoon weer ergens anders plaatsen. Dat kan zelfs tegen de achterwand.

Maar zo zie je, een Anubias, die bekend staat als langzame groeier, kan toch langzaam een mooi stuk hout bedekken. En dan ontstaat toch een prachtig stuk hout met toch een natuurlijk groen erop.

En zo ziet het totaal eruit:

De Anubias soorten zijn ook nog eens planten die heel makkelijk te houden zijn. en met een beetje geluk krijg je er af en toe ook nog eens een bloem in. Hier staat een nana met knop:


Like it op Facebook, +1 op Google, Tweet het of deel dit artikel op andere bookmarking websites.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
advertentie:
voor een vertrouwd gevoel