Ik was altijd tevreden over het interne filter van Juwel. En echt, dat ben ik nog steeds. Maar toch heb ik nu een extern filter. Waarom?

De vorige eigenaar van dit aquarium had helaas het interne filter er al uit gehaald. Deze werd ook niet mee geleverd. Een nieuwe kopen kon, maar dan moest deze in een volle bak weer ingekit worden. Dat is niet makkelijk te doen. Dan is het eenvoudiger om gewoon een extern filter in gebruik te nemen.

Daarom dus een extern filter. Dit is dus een Superfish geworden.

Het juwel filter, bij een Vision 450, een Bioflow 8.0 is eigenlijk, zoals gezegd, een uitstekend filter. Sommigen beweren dat het veel ruimte in neemt in het aquarium. Maar als je objectief bekijkt, valt dat best mee. Het is filter is namelijk 8 liter groot. Van de 450 liter, is dat natuurlijk niet zo heel veel. Het bevat alle benodigde filtermedia. Als je wilt, kun je daar nog prima een extra bakje nitrax in kwijt.

En de Superfish. Ook die heeft alle filtermedia. Ook deze is 8 liter groot. De opbrengst is ongeveer hetzelfde. Dus helemaal vergelijkbaar. Alleen in aanschaf is deze veel goedkoper. En het kan makkelijk geplaatst worden in een al draaiend aquarium. Dit omdat er alleen buizen aan zuignappen geplaatst moeten worden.

Ik heb de aanzuiging, waar het water naar het filter gaat, aan de linkerkant, aan de achterwand. Aan de rechterkant heb ik nu een sproeibuis, die het water net onder de oppervlakte het aquarium in stuurt. Zo heb ik een stroming over de lengte. Daarom dus een extern filter.

 

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics