Belgisch groen is een plant die je regelmatig in aquaria kunt vinden. Maar Belgisch groen komt oorspronkelijk niet uit België maar uit Zuidoost Azië. 

Het is een plant die snel groeit en dus goed toegepast kan worden als je wat last van alg hebt. De plant kan wel tot 15 cm per week groeien. Hiervoor neemt het veel voedingsstoffen op, waardoor de alg dus geen kans meer krijgt. 

Wel is het een plant die redelijk wat licht vraagt. Maar dan kan het wel zo zijn dat de toppen wat rood kleuren. Dit ziet er prachtig uit.

Het is eenvoudig om een volle bos van deze plant te kweken. Dit doordat de toppen die je afknipt bij het snoeien gewoon weer in de bodem kunt planten. 

Doordat het zo'n bos kan vormen is het een prachte plek voor vissen als ze zich verschuilen willen. Ook jonge visjes kunnen zich hier prima verschuilen. Hierdoor is het ook een geschikte plant voor het kweken vissen.

Doordat het hoog wordt is het een prima plant voor de achtergrond of om er straatjes van te maken. Maar ikzelf heb hem voorin staan, voor het filter. Hierdoor valt het filter veel minder op.

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics