Vanmiddag weer even tijd voor mijn aquarium genomen. Dat mag natuurlijk niet vergeten worden. En... het lijkt dat die het in elk geval steeds beter gaat doen. Bijna geen alg, en bijna geen werk aan. Wel zie ik dat de planten steeds beter gaan groeien. De Anubias nana geeft steeds meer bladeren en wordt steeds voller. Daarvan heb ik er twee in het aquarium. Beiden op hout. Dit is de nana die laag staat:

 

 

Op de volgende foto zie je nog een klein stukje van de andere Anubias nana, die trouwens op hetzelfde stuk hout zit. Maar daarboven zie je een javavaren. Dit is ooit een spruit geweest van mijn moederplant. Wat is die in de jaren gegroeid:

 

Toch heeft deze voornamelijk jonge bladeren, die niet echt groot worden. Wel is ie heel compact.

Kijken we naar de bodem, dan zien we al snel een lotus. Pas geleden was het niet veel meer dan twee bladeren. Nu staat ie er weer prachtig bij:

De onderstaande plant heeft het lang moeilijk gedaan. Het had altijd wel voldoende bladeren en ging niet dood. Maar deed voor de rest ook niets. Wat er mee was, geen idee. Maar nu eindelijk lijkt er nieuw blad aan te komen:

Ook deze heeft het vaak moeilijk en groeit niet geweldig. Maar toch.. ook hier lijkt ie langzamerhand groter te worden:

Dit onderstaand plantje doet het al tijden goed. Geen snelgroeier maar gaat wel rustig door. Je ziet langzaam dat ie de hoogte in gaat:

En deze doet het hier ook altijd goed. Ooit als een paar plantjes gekocht, maar nu een hele volle groep:

En ik had het al even over de Anubias nana. Hieronder zie je ze beiden. Maar zie je het hout nog?

 

Of hier:

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics