Het is weekend, dus was het weer tijd om het aquarium te doen. Niet dat er veel gedaan moest worden, dat echt niet.

Wel was het tijd geworden om de vallisneria behoorlijk te snoeien. Er was zoveel van dat blad gekomen dat wel heel veel licht tegengehouden werd. Die bladeren zorgden ervoor dat het knap donker in de bak werd.

Verder moest ik wat draadalg weghalen. Deze zaten voornamelijk aan de linkerkant van de bak. Logisch, door al die vallisneria was daar bijna geen stroming meer. Dus daar hoopten de afvalstoffen zich een beetje op. 

Daarna natuurlijk even de raampjes poetsen. Maar dat was bijna niet nodig. Het glas was ook aan de binnenkant nog heel schoon.

En dan een waterwissel. Eerst, zoals altijd, vijf emmers water eruit en daarna er natuurlijk ook weer vijf emmers water erin. 

Het water wat ik eruit haal wordt voor twee dingen gebruikt. Ten eerste vul ik daar twee gieters mee. Het water uit een aquarium is namelijk heel goed voor de planten.

De rest van het water gebruik ik om de vijver bij te vullen. Nu weet ik dat heel veel vijverhouders dit bijna levensgevaarlijk vinden. Je gooit toch geen afvalwater in je vijver roepen ze dan. Maar dat kan gerust. Onze vijver bevat ongeveer zes kuub water. Die paar emmertjes uit het aquarium vind je daar eigenlijk niet weer. En echt schadelijke stoffen zitten er niet in hoge concentraties in, dan hadden mijn vissen in het aquarium al lang last gehad.

Maar de, al zijn het hele kleine hoeveelheden, meststoffen in dat water, zijn ook best welkom voor de waterplanten.

Ja... en zo dus toch weer een paar uurtjes nuttig besteed.

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics