De vijver bij ons is erg groen.
Eerder hadden we dat zelden, en dan maar een korte tijd. Dit jaar lijkt het erger dan normaal.

Maar waar ligt dat aan?
Eigenlijk heel simpel. We hebben veel minder zuurstofplanten in de vijver. En dan ook nog eens veel minder moerasplanten. Tja, dan is het logisch dat de algen toeslaan.

Maar wat te doen?

We kunnen en hebben twee dingen gedaan:
1. We hebben planten toegevoegd. Geen zuurstofplanten maar wel moerasplanten. En ook die helpen bij het filteren van de vijver.
2. En omdat ik dit jaar wat ongeduldiger ben... heb ik het tonnetje weer aangesloten. Dat tonnetje is natuurlijk een veel groter filter dan de kikker. 

Maar ik wilde nu de uitgang van het tonnetje nu aansluiten op de kikker. En op zich gaat dit. Maar er ontstond een probleem. Het tonnetje stroomde steeds over. Wel een beetje vreemd want los aangesloten (steeds op dezelfde pomp en toevoerslang) ging het wel goed. 

Dus ik moest iets verzinnen. Bij een speciaalzaak een setje aansluitmateriaal gehaald en met wat reserveslang aan het prutsen gegaan. Wat heb ik gedaan.

Eerst het heb ik de uitvoerslang door midden gesneden en daar een T-stuk tussen gezet. Dan heb ik aan het T-stuk nog een dunnere slang gekoppeld met daaraan weer een kraantje. Zo kan ik bepalen hoeveel water er door de dunne slang gaat, en wat er dus overblijft voor de kikker. 

t-stuk met aangesloten slangen

kraantje wat aan de slang zit

Het kraantje staat ongeveer half open. Hierdoor is de uitstroom van de kikker mooi en de ton stroomt niet meer over.

Uitstroom van de kikker

Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics