In maart hebben we de hele vijver vernieuwd. De folie was lek en moest eruit. Dat was veel werk maar wel de moeite waard.

Toen zijn ook de meeste planten weg gedaan. Een enkele hebben we weten te behouden. Verder wilde mijn vrouw graag veel minder planten in de vijver. En dan voornamelijk veel minder waterplanten. Hierdoor zijn de vissen beter zichtbaar.

Dat betekende wel dat als deze er bijna niet zijn, er goed nagedacht moet worden over het filteren van het water. 

Wij hebben drie keuzes gemaakt:
1. Enkele lissen ,diverse soorten, bloot planten in manden, in Verder wat andere planten die de vijver toch aantrekkelijk maken. En altijd planten die bloeien. Ze geven dus, niet allemaal tegelijk, bloemen. De meeste planten zijn wel snelgroeiende planten. Hierdoor nemen ze veel voedingstoffen op. 
2. De lavastenen die we nog hadden, in het water plaatsen. Hierdoor vergroten we het oppervlakte waar zuiverende bacteriën kunnen leven. Deze lavastenen zijn bij de uitloop van het filtertje geplaatst. Hierdoor stroomt er altijd water rond deze stenen en krijgen de bacteriën die daarin leven voldoende zuurstof en voeding.
Lavastenen in het water
3. Het zelfde filtertje blijven gebruiken. Want door de bovenstaande maatregelen is het niet nodig om extra filtratie te plaatsen. 

Door deze maatregelen is en blijft de vijver toch mooi helder. 

Totaalplaatje van de vijver

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Deze post delen op social media
powered by social2s
Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.