Mijn vallisneria gigantea moest weer eens gesnoeid worden. Dit doe ik heel eenvoudig. Omdat deze plant zich voortplant door middel van uitlopers kan dit door de moederplanten te verwijderen. Dit is makkelijker dan snoeien, want dan moet de plant onderaan gepeld worden. Dat wil zeggen dat de bladeren zo dicht mogelijk bij de wortels afgeknipt moet worden. 

Maar door oude planten te verwijderen hou je mooie jonge planten over. En deze groeien in no time uit tot grote gezonde planten.

Ik moest wel snoeien omdat de bladeren van deze plant tot 2 meter lang kunnen worden. De bladeren drijven dan op het wateroppervlakte. Maar als het teveel aan bladeren wordt, dan wordt er dus ook een heleboel licht tegen gehouden. Daardoor kan het wel erg donker in de bak worden.

Om het een beetje duidelijk te maken, hier eerst hoeveel blad er op het oppervlakte dreef voordat ik één plant verwijderd had:

 

En hier waarbij één plant verwijderd is:

 

Je ziet dat deze plant makkelijk de twee meter haalt. En dit in een aquarium van 1,20 meter. Dan worden de bladeren aan het eind veel opgekruld. Waardoor de oppervlakte nog meer bedekt wordt.

Daarom dus een snoeibeurt voor deze plant.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Deze post delen op social media
powered by social2s
Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics