Gisteren ben ik even langs de dierenwinkel geweest. Ik ga voor de vissen naar VMB in Wesepe. Daar hebben ze een redelijke keuze en is de service goed.

Ik heb daar dit keer een paar kardinaal tetra's meegenomen. Dit zijn erg kleurrijke maar kleine visjes. Je kent ze vast wel want ze zijn in vele aquaria te bewonderen.

Van dit soort had ik er nog een paar, nu dus een stel meer. Ik heb er nu 12. Dat is voor deze soort vis eigenlijk ongeveer het minimum. Want het is een vis dat je niet in een klasje maar in een echt schooltje moet houden. En ondanks dat het er nu een stuk meer zijn, vind je ze nog haast niet terug in mijn bak.

Maar scholen doet het visje niet snel. Dat doet een vis alleen als het denkt dat het in gevaar is. En als het goed is dan voelen ze zich over het algemeen wel veilig in de bak.

Deze soort is verder een heel makkelijk te houden soort. Het kan bij bijna alle andere vissoorten. Wel moet je er natuurlijk geen grote vissen bij houden, die zien die kleine visjes alleen als voer.

Jammer genoeg zijn het geen vissen die makkelijk kweken, bijna geen aquariumhouder krijgt er jongen van.

Ook houdt het visje van wat zwemruimte, maar ook van beplanting. Dus veel hogere planten aan de randen, dus aan de zijwanden en de achterwand en daartussen toch ook ruimte om goed uit kunnen zwemmen. Want dan kunnen deze vissen echte baantjes trekken, iets wat deze vis graag doet.

Verder houden ze niet van fel licht, dat heb ik niet.... Mijn Vallisneria zorgt er met zijn lange bladeren wel voor dat het licht gedempt wordt. be

En zo ziet het diertje eruit:

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Deze post delen op social media
powered by social2s
Accepteert u cookies die op uw computer geplaatst worden?

Deze website plaatst cookies om goed te functioneren.

Web Analytics